Heklani Pončo Margo

Predstavljamo "Margo" - Pončo od Kukičanih Motiva Sunčevog Cveta

Obavijte se Kraljevskom Elegancijom Inspirisanom Cvetom Margarete i Francuskom Kraljicom Margo

crochet yellow beige poncho Margo with sleeves patchwork flower motifs

Opis

Pončo sa rukavima „Margo“ isheklan je od prediva u 4 nijanse – od bež do jarko žute. Gornji deo pončoa je mreža, srednji deo čine motivi cvetova margarete, po kojima je isprva i dobio ime, a donji deo je ponovo u mrežastom uzorku. Duge rese čine ga nežnim i romantičnim, a mali rukavi daju mu osobenost i praktičnost. Duge pantljike za vezivanje duž vratnog izreza, sa po jednom kićankom, upotpunjuju stil celog komada.

Veličina

M/L

Inspiracija – Francuska Kraljica Margo

Saznanja o nekim istorijskim ličnostima vrlo često mogu da posluže kao inspiracija za nove ideje koje želimo da realizujemo svojim rukama. Jedno od takvih nadahnuća pronašla sam u biografiji čuvene francuske kraljice Margarete, poznatijoj kao kraljica Margo.

Margareta od Valoa (14. maj 1553. – 27. mart 1615.), popularno nazvana Kraljica Margo, bila je francuska princeza iz dinastije Valoa, koja je postala Kraljica od Navare udajom za Anrija III od Navare, a zatim i Kraljica Francuske.

Margareta je bila ćerka Kralja Francuske Anrija II i Katarine Mediči, a kao kraljica od Navare odigrala je mirotvoračku ulogu u burnim odnosima koji su postojali između njenog muža i francuske monarhije. Žonglirajući između dva dvora, trudila se da vodi srećan bračni život. Međutim, njena sudbina da nema dece i političke tenzije u građanskim konfliktima, dovele su do razvoda njenog braka. Loš tretman od strane jednog od njene braće, i odbačenost od nestalnog i oportunističkog muža, naterali su Margo da stane na stranu opozicije 1585. Zauzela je stranu Katoličke Lige i bila prisiljena da živi u Overnji u izgnanstvu koje je potrajalo 20 godina. 1599. godine pristala je na tzv. kraljevski razvod, ali tek nakon isplate u vidu obilate kompenzacije.

Poznata žena od pera, prosvetljenog uma kao i velikodušna pokroviteljka, odigrala je značajnu ulogu u kulturnom životu dvora, naročito posle povratka iz egzila 1605. god. Propovedala je prednost platonske ljubavi nad fizičkom, a tokom zatočeništva iskoristila je priliku da napiše svoje Memoare, što ju je učinilo prvom ženom koja je to ostvarila.

Kraljica Margo bila je jedna od najmodernijih žena toga vremena, a svojom garderobom prenela je svoj uticaj na mnoge kraljevske dvorove u Evropi.

Materijal

Pončo „Margo“ je iskukičan od mešavine prediva sa procentom vune do 20% u nijansama žute boje. Rese su od istog materijala.

Veličina

  • Visina od vratnog izreza do kraja resa – 82cm
  • Širina oko grudi – 55 cm
  • Obim oko grudi – 110 cm
  • Dužina rukava – 40 cm
  • Obim rukava – 28 cm
  • Dužina resa – 12-13cm

Pakovanje i slanje

Marama se pakuje u čvrstu ukrasnu  kutiju. Na teritoriji Srbije paket se šalje službom Post Express i poštarina je besplatna.

Cena

7,500 din.

Pretplatite se na naš Bilten

Voleli bismo da vas obaveštavamo o našim najnovijim vestima i ponudama.

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *