Kako se hekla dupla bobica

Kako se hekla dupla bobica

Ovaj bod čini da Vaš heklani komad izgleda kao da je od punijeg prediva, pa možete da koristite i veoma tanku nit vunice ili čak konca.

Bobice spadaju u moje omiljene bodove, jer pletivu daju lepu teksturu. Bez obzira da li su gusto zbijene jedna uz drugu, ili su razasute samo ponegde, bobice će dati živost Vašoj igrački, ćebenceti u i haljinici za bebu, stolnjaku ili bluzi. 3D struktura bobica svakako će rad učiniti punijim i zabavnijim. Povrh svega, možete ih heklati od prediva bilo koje debljine.

Heklane bobice obično se rade s naličja kako bi se ispupčile na licu pletiva. Međutim, ova tehnika duple bobice malčice se razlikuje od klasičnih bobica po tome što je manje ispupčena, i takođe zato što pletivo izgleda podjednako sa obe strane. Ja sam ovaj bod koristila za izradu velike marame Grofica, koja se upravo zbog svoje reverzibilnosti može nositi i sa lica i sa naličja.

Sačuvajte za kasnije

Pogledajte i sačuvajte ovaj video tutorijal u svoje omiljene kako biste mogli da se podsetite kasnije i kako biste ga podelili sa drugima.

Pretplatite se na naš Bilten

Voleli bismo da vas obaveštavamo o našim najnovijim vestima i ponudama.

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *