Heklani Kačket Lela sa urolanim vizirom

Kačket "Lela" Sa Urolanim Vizirom

Heklani kačket sa vzirom koji može da se fazonira

Opis

Ovaj lagani, prozračni pamučni ili vuneni kačket idealan je za vetrovite prolećne dane ili početak jeseni. Gornji deo kačketa je u obliku osmougla, dok vizir ima urolanu ivicu koju krasi jedno dugme sa strane.

Veličina

Obim glave 53-55cm

Cena

Gotov proizvod 2.350 din.

Uputstvo za heklanje 4.50 EUR

Par reči o kačketu Lela

Kačket Lela sa urolanim vizirom je moderan komad zbog kog ćete biti primećeni na ulici. Njegov nekonvencionalni dizajn i oblik dozvoljavaju vam eksperimentisanje u smislu ukrasa i detalja koji će Vaš kačket učiniti jedinstvenim. Prema tome, ne ustručavajte se da testirate svoju kreativnost i utisnete lični pečat u ovaj deo asesoara.

Ime Lela ovom kačketu sam dala po sebi, jer je to bio jedan om mojih nadimaka kada sam bila dete. Međutim, još su tri razloga zbog kojih sam se odlučila baš za ovaj naziv. Prvo, Ime Lejla (Lela po naški) potiče od semitske reči lajl, što znači noć, tako da je ovo ime koje se često daje bebama rođenim u toku noći. U persijskoj kulturi imem Lejla označava lepotu i takođe može značiti „crnokosa lepotica“ ili „crna lepotica“. Iako nemam tamnu kožu, moja kosi, oči i obrve veoma su tamni, pa je ovaj naziv nekako veoma odgovarajuć. Drugi razlog izbora imena Lela su neka tumačenja Talmuda, jevrejske svete knjige, Lejla je ime anđela. Ima li boljeg naziva od ovakvog epiteta za jedan lep, simpatičan proizvod? I na kraju, s obzirom na veliku popularnost kako u istočnim, tako i u zapadnim kulturama, Lela/Lejla poslužila je kao inspiracija mnogim piscima, pesnicima, muzičarima, kojima je često označavala simbol prefinjenosti, elegancije i večne ljubavi žene koja nosi ovo snažno ime.

Opšte informacije o uputstvu

Ovaj kačket hekla se odozgo nadole, u jednom komadu, sa 2 niti pamučnog prediva srednje debljine, ili jednom niti debele vunice. Ceo kačket radi se poluvisokim stubićima. Nakon gornje ploče i „krune“, koji se rade kružno, vizir se hekla sa okretanjem. Nekoliko redova vizira rade se poluvisokim stubićima u 3. petlju, i za taj deo možete pogledati ovaj video tutorijal.

uputstvo

Heklani kačket Lela sa urolanim vizirom možete isheklati od 1 niti debelog prediva sa 25% procenata vune ili upredanjem 2 niti 100% pamučnog prediva srednje debljine.

Pisano PDF uputstvo na engleskom možete kupiti za €4.50 klikom na date linkove.

UPUTSTVO za Kačket "Lela" Sa Urolanim Vizirom

4
50

Pretplatite se na naš Bilten

Voleli bismo da vas obaveštavamo o našim najnovijim vestima i ponudama.

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.

One comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *